1 budyń waniliowy, 1 szklanka cukru, 3szklanki maki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 250g margaryny, cukier waniliowy, tłuszcz do wysmarowania formy, 3 jajka, 1 kg jabłek,
czas przygotowania: do 60 min
Jabłka obrać, pokroić. Mąkę przesiać do miski. Dodać margarynę, 1/2 szklanki cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz żółtka. Z podanych składników wyrobić ciasto. Blachę wysmarować tłuszczem. Położyć 3/4 ciasta (resztę zostawić na kruszonkę).Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, budyń w proszku i dokładnie wymieszać. Na warstwie ciasta ułożyć jabłka pokrojone i ubitą pianę. Posypać kruszonką. Piec 45 minut. Do części ciasta na kruszonkę można dodać kakao. Smacznego:)
rreenegat