Czekoladowe pralinki z Bailey's.odt

(10 KB) Pobierz

Czekoladowe pralinki z Bailey's

 

 

Składniki na około 20 - 25 pralinek:

       8 dag biszkoptu (moga to być biszkopty kupne lub resztki ze spodu biszkoptowego)

       8 dag miękkiego masła

       10 dag gorzkiej czekolady, startej na wiórki (na najmniejszych oczkach)

       1 łyżka naturalnego kakao

       3 - 4 łyżki likieru Bailey's

       2 dag zmielonych migdałów lub innych orzechów (użyłam zmielonych orzechów laskowych)

       1 łyżka cukru pudru

Do obtoczenia:

       kakao lub cukier puder lub posiekane orzeszki ... co lubicie

Biszkopt pokruszyć na proszek, dodać startą czekoladę, kakao, masło, likier i migdały, cukier puder. Zagnieść lub zmiksować. Włożyć na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjąć, uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć. Przechowywać w lodówce.

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin