9 kobieta 50 lat 160 60.doc

(37 KB) Pobierz

Godzina i rodzaj posiłku

Potrawa

(g)/(ml)

Składniki

(g)/(ml)

Energia

(kcal)

Tłuszcze

(g)

Węglowodany

(g)

Białka

(g)

Składniki    mineralne

Witaminy

Magnez

(mg)

 

 

 

 

8.00

Śniadanie

Jajecznica z pieczywem chrupkim i pomidorem (140g)

- jajka    60g

-masło śmietankowe    15g

-pieczywo chrupkie   40g

- pomidor            30g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10.00

II śniadanie

Kanapki z szynką, serem, pomidorem

(350g)

-chleb zwykły 140g

-szynka gotowana 60g

-pomidor      70g

-ser            80g

-masło      20g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11.00

Kawa czarna

(250ml)

-kawa napar         200ml 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13.00

Obiad

Kopytka ziemniaczane

(200g)

-kopytka ziemniaczane 80g

-masło                    5g

-sos pomidorowy    50g

-mleko 2%              50g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.00

 

Herbata

(250ml)

-herbata napar    250ml

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19.00

Kolacja

Pieczywo z masłem i pasta twarogowa

(190g)

-pieczywo graham    100g

-masło             10g

-ser biały półtłusty   40g

-rzodkiewka      30g

-szczypiorek       10g

 

 

 

 

 

 

 

...

Zgłoś jeśli naruszono regulamin