6 kobieta 33 183 65.doc

(39 KB) Pobierz

Godzina i rodzaj posiłku

Potrawa

(g)/(ml)

Składniki

(g)/(ml)

Energia

(kcal)

Tłuszcze

(g)

Węglowodany

(g)

Białka

(g)

Składniki    mineralne

Witaminy

Magnez

(mg)

 

 

 

 

8.00

Śniadanie

Pieczywo z masłem i pasta twarogowa

(190g)

-pieczywo graham    100g

-masło             10g

-ser biały półtłusty   40g

-rzodkiewka      30g

-szczypiorek       10g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.30

Kawa  biała z cukrem

(250ml)

-kawa napar    200ml

-mleko 0,5%     50ml

-cukier              10g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11.00

II śniadanie

Jogurt naturalny

(150g)

-jogurt naturalny     150g

-cukier                     10g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15.00

Obiad

Zupa selerowa z ryżem, ziemniaki z surówka z białej kapusty

(500g)

-włoszczyzna      30g

-seler                  70g

-ryż                           20g

-mąka               5g

-śmietana                 20g

-ziemniaki        200g

-kapusta biała        50g

-marchew           25g

-olej                   20g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16.00

Herbata zielona (250ml)

-herbata napar      250ml

-cukier                5g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18.00

Kolacja

Kanapki z surówka z marchwi

(235g)

-pieczywo chrupkie    100g

-masło                        10g

-jajko                          50g

-marchew                  70g

-cukier                       5g

 

 

 

 

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin