Sałatka wigilijna(1).doc

(1 KB) Pobierz

Składniki:

Puszka ananasa bez soku,

puszka kukurydzy,

3/4 szkl. obranych ze skórki orzechów włoskich,

jabłko,

majonez,

sól,

pieprz,

ok. 3/4 szkl. rodzynek.

 

Sposób przyrządzenia:

Orzechy zalać wrzątkiem, dzięki czemu będzie można łatwiej obrać je ze skórki. Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie, żeby troszkę spęczniały. Ananasa odsączyć i pokroić w prostokąty albo w kostkę.

 

Jabłko obrać i pokroić w niedużą kosteczkę. Wszystko wymieszać, trochę posolić, popieprzyć tyle, żeby Wam smakowało (lepiej sypcie ten pieprz na raty, bo sałatka jest dobra pikantna, ale jak przesadzicie to nie wiem co wtedy) i wymieszać z łychą majonezu.

      

Sałatka ma wyjątkowy smak, warto się pomęczyć i obrać orzechy, nie będzie miała goryczki, a pikanterii doda jej zmielony czarny pieprz.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin