Rolada z malinami i galaretką
4 jajka4 łyżki mąki3 łyżki cukru1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia1 cukier waniliowycukier puder 1 galaretka malinowamalinytłuszcz do wysmarowania blachy
Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na pianę, pod koniec dodać przesianą przez sito mąkę i proszek do pieczenia. Blachę posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem. Ciasto piec w temperaturze 170 przez ok. 25 minut. Po upieczeniu ciasto wyłożyć na ręcznik posypany cukrem pudrem i zawinąć w roladę. Galaretkę ugotować wg przepisu na opakowaniu i pozostawić aby ostygła. Gdy ciasto będzie już zimne a galaretka zacznie tężeć rozwinąć roladę i łyżką nakładać galaretkę i malinki i zwinąć w roladę. Wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać grubo cukrem pudrem.
B3371