Rolada z malinami i galaretką.doc

(378 KB) Pobierz
Rolada z malinami i galaretką

Rolada z malinami i galaretką

 

4 jajka
4 łyżki mąki
3 łyżki cukru
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
cukier puder
1 galaretka malinowa
maliny
tłuszcz do wysmarowania blachy

 

Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na pianę, pod koniec dodać przesianą przez sito mąkę i proszek do pieczenia. Blachę posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem. Ciasto piec w temperaturze 170 przez ok. 25 minut. Po upieczeniu ciasto wyłożyć na ręcznik posypany cukrem pudrem i zawinąć w roladę. Galaretkę ugotować wg przepisu na opakowaniu i pozostawić aby ostygła. Gdy ciasto będzie już zimne a galaretka zacznie tężeć rozwinąć roladę i łyżką nakładać galaretkę i malinki i zwinąć w roladę. Wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać grubo cukrem pudrem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin