Grzybowe ślimaczki.docx

(122 KB) Pobierz

                 Grzybowe ślimaczki

Składniki


http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0

600g grzybów leśnych (ew. pieczarek, co skraca czas przygotowania)

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 cebula

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2 łyżki oleju

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

sól, pieprz

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 jajko

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2 łyżki tartej bułki

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

gotowe ciasto francuskie (mrożone)

 

                    

 

 

Etapy przygotowania


http://gotowanie.onet.pl/0 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Podgrzybki oczyścić, drobno pokroić, zalać w garnku wodą i gotować przez 20 minut, przecedzić. Cebulę drobno pokroić, zeszklić na oleju, dodać osączone z wody grzyby, przyprawić solą i pieprzem i smażyć 15 minut. Przestudzić, dodać jajko i bułkę tartą, wymieszać.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

2.

http://gotowanie.onet.pl/0

Rozmrozić ciasto francuskie , rozwałkować z niego placek, rozłożyć na nim masę grzybową i zwinąć ciasno w rulon.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

3.

http://gotowanie.onet.pl/0

Zwinięte ciasto pokroić na plasterki grubości 1,5cm. Układać gotowe ślimaczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

4.

http://gotowanie.onet.pl/0

Piec w temperaturze 220 stopni około 15-20 minut do uzyskania złotego koloru. Pyszne z czerwonym barszczykiem!

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin