JAJA NADZIEWANE MUSZTARDĄ.doc

(21 KB) Pobierz
JAJA NADZIEWANE MUSZTARDĄ

JAJA NADZIEWANE MUSZTARDĄ

 

5 jaj,

1 czerstwa bułka,

1 nieduża cebula,

1 łyżka masła,

2 łyżki musztardy,

sól,

pieprz,

natka pietruszki;
10 kromek chleba,

masło,

żółty ser,

przybranie sezonowe

 

 


Jaja ugotować na twardo, obrać, przekroić wzdłuż na pół, delikatnie wybrać żółtka i odłożyć.
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę drobno posiekać, lekko zrumienić na tłuszczu. Żółtka, cebulę, bułkę zemleć, dodać musztardę, posiekaną natkę, sól, pieprz do smaku, dokładnie wymieszać. Nakładać nadzienie w białka nadając połówką kształt całych jaj. Chleb obrać ze skórki, krajać na cieniutkie kromeczki długości i szerokości jaj. Na chlebie układać jaja, przybrać żółtym serem i sezonowymi barwnymi dodatkami.
Podawać na szklanym półmisku

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin