Omlet z łososiem.doc

(225 KB) Pobierz
Omlet z łososiem

Omlet z łososiem

 

Początek formularza

SKŁADNIKI:

jajka [3 szt.]

cebula [1 szt.]

łosoś [15 dag] (wędzony)

oliwa [3 łyżki]

sól

pieprz

woda [1 łyżeczka]

             

Dół formularza

Przygotowanie:

Łososia pokroić na mniejsze kawałki, cebulkę posiekać i razem podsmażyć na rozgrzanej pozostałej oliwie, po czym wlać rozbite z wodą jajka doprawione solą i pieprzem. Usmażyć tylko jeden omlet. Smażyć go, podnosząc brzegi, aż spód się zetnie, a wierzch pozostanie półpłynny. Po usmażeniu wstawić na minutę do nagrzanego piekarnika (180°C), a następnie zsunąć na ogrzany talerz i posypać kawałkami łososia. Podawać od razu z surówkami.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin