TulipanSkładniki:6 jajek 1,5 szklanki cukru 2 szklanki mąki 3/4 szklanki oliwy 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki czerwonego kisielu 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki kakao 3 łyżki suchego maku Sposób przyrządzenia:Białko ubić z cukrem, dodać oliwę, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki połączyć na jednolitą masę. Podzielić na 4 równe części. Do pierwszej dodać 6 żółtek, do drugiej 2 łyżki czerwonego kisielu i łyżkę gęstej śmietany, do trzeciej części dodać 2 łyżki kakao i łyżkę gęstej śmietany; do czwartej wsypać mak i łyżkę gęstej śmietany. Wylać do dużej formy na babkę w kolejności warstw: 1/4/2/3. Piec około 45 minut.
romanal