dla 2-4 osób
pałki lub nóżki z kurczaka, 4 szt.Papryka czerwona, 1 sztpapryka zielona, 1 sztpapryka żółta, 1 sztpomidory, 3 sztcebula, 1 sztczosnek, 2-3 ząbkiolej, kilka łyżeksól, pieprz, papryczka chilli lub pepperoni, 1 sztNatka pietruszki, ryż, 2-3 woreczki
czas przygotowania: do 45 min
1. Dno garnka zalewamy cieniutką wartwą oleju, wrzucamy posiekaną cebulkę. Na to wkładamy kurczaka, solimy go. Wszystko podsmaża się na wolnym ogniu. Dodajemy posiekane lub wyciśnięte ząbki czosnku. I po kolei papryczki ,również posiekane.2. Z pomidorów ściągamy skórkę i siekamy drobno. Dodajemy do garnka. Przykrywamy garnek i dusimy wszystko na wolnym ogniu około 40 min. Do smaku dodajemy sól,pieprz. Na końcu wrzucamy posiekaną natkę pietruszki.3. W między czasie gotujemy ryż, około 15 minut, w osolonej wodzie
Skarb1986