Ogórki w zalewie musztardowej.doc

(103 KB) Pobierz
Ogórki w zalewie musztardowej

Ogórki w zalewie musztardowej

 

Składniki:

 

2-3 kg ogórków
 

Zalewa:
1 litr wody
1 szklanka octu
1 szklanka cukru
3 niepełne łyżki soli
5 łyżek musztardy
 

Przyprawy:
ziele angielskie
gorczyca
pieprz
liść laurowy
czosnek
chrzan
koperek
marchewka

 

Sposób wykonania:

Ogórki umyć, pokroić na "ósemki", na plasterki, lub zostawić w całości. Włożyć do słoików. Następnie do słoików włożyć przyprawy.

Przygotować zalewę: wodę, ocet, cukier, sól i musztardę wymieszać.

Zimną zalewą zalać ogórki i zapasteryzować.

Smacznego.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin