Karkówka na ostro.rtf

(5 KB) Pobierz
Karkówka na ostro

Karkówka na ostro

 

Składniki na 10 porcji:

1 kg karkówki bez kości

marynata:

łka octu

2-3 ząbki czosnku

łka tymianku

łeczka rozmarynu

łeczka białego pieprzu

łka czarnego pieprzu

l

 

Obrany czosnek utrzyj z solą i wymieszaj z octem, roztartymi ziołami oraz pieprzem białym i czarnym. Tak przygotowaną marynatą natrzyj mięso, przykryj je i odstaw na 12 godzin, pamiętając, że należy je w tym czasie parokrotnie obrócić, by równomiernie się zamarynowało.

 

Następnie przełóż mięso do brytfanki, wlej szklankę gorącej wody i upiecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin