adnik? Sałatka z tuńczyka, ryżu, czerwonej fasoli, kukurydzy, majonezu i opcjonalnie: cebuli/jajka/sera Steve Podaję przepis na doć dużš miskę (dla więcej niż jednej osoby i na więcej niż jeden raz): <br /><br />1 torebka ryżu - ugotować, zostawić do wystygnięcia, a potem zmieszać z pozostałymi składnikami: <br /><br />- 1 puszkš (czyt. zawartociš) fasoli czerwonej, <br /><br />- 1 puszkš kukurydzy, <br /><br />- 2 puszkami tuńczyka (wtedy będzie miała wyrazisty smak): może być w kawałkach, ale wtedy rozdrabniamy widelcem, czy będzie w sosie własnym czy w oleju to nie odgrywa aż tak dużej roli, <br /><br />- jednš niedużš, posiekanš cebulš (można spróbować też z porem), <br /><br />- jeli kto bardzo chce, to z czym jeszcze przyjdzie do głowy (jajkiem, paprykš). <br /><br />Dodać 2 - 3 duże łyżki majonezu, ewentualnie doprawić. <br /><br /> <br /><br />Mieszamy. <br /><br /> <br /><br />Można jeć od razu lub po schłodzeniu w lodówce. <br /><br /> <br /><br />Bon appetit! Strona głównaPrzepisy Sałatki sałatka kebab- gyros sałatka kebab- gyros Sałatki 2 lut 2009, 13:43 online allorene Kucharz Przepisów: 12 Drukuj Wylij Dodaj do ulubionych oceń: 1 2 3 4 5 Rewelacja ocena: 5 Zgło nadużycie trudnoć: łatwe czas: 30-60 min SKŁADNIKI: 1 filet z kurczaka puszka kukurydzy 2-3 cebule ogórki konserwowe kapusta pekińska ketchup majonez przyprawa kebab-gyros PRZYGOTOWANIE: Filet kroimy w mała kostkę i przyprawiamy przyprawš kebab-gyros.Zostawiamy najlepiej na noc.Następnie podsmażamy filet na patelni aż się zarumieni.przekładamy do salaterki.Następna warstwa to cebula pokrojona w kostkę i zrumieniona na złoty kolor.Te dwie warstwy pokrywamy warstwš ketchupu.Kolejne warstwy to warstwa kukurydzy i ogórek pokrojony w kostkę,na to majonez.Sałatkę zakańczamy kapustš pekińska pokrojonš wedle gustu. Sałatka z makaronem ryżowym - makaron ryżowy - szczypiorek - 4 jajka - rzodkiewka - papryka czerwona i żółta - kukurydza - pier z kurczaka w przyprawie GYROS - sól, pieprz - majonez 1/2 woreczka makaronu ryżowego ugotować według przepisu na opakowaniu. Pier usmażyć z dodatkiem przyprawy GYROS. Resztę składników drobno posiekać, dodać kukurydzę konserwowš, doprawić i wymieszać z majonezem. polecam bardzo oryginalne i smaczne brokuły w ciecie . zrób ciasto jak na naleniki z dodatkiem odrobiny proszku do pieczenia i oleju np kujawskiego . ciasto powinno być gęste . można je przyprawić ulubionymi przyprawami. podgotowane ale lekko twarde różyczki brokułów osusz na papierze kuchennym po czym zanurzaj w ciecie i przekładaj do frytury poleca fryturę ponieważ ciasto jest mniej nasišknięte tłuszczem życzę smacznego ja robię tak często z innymi warzywami a dla podniesienia efektów estetycznych przecinam warzywa ostrym nożem uzyskujšc fajny efekt kolorystyczny na pewno mniej kalorii niż przy stosowaniu masła polecam bardzo oryginalne i smaczne brokuły w ciecie . zrób ciasto jak na naleniki z dodatkiem odrobiny proszku do pieczenia i oleju np kujawskiego . ciasto powinno być gęste . można je przyprawić ulubionymi przyprawami. podgotowane ale lekko twarde różyczki brokułów osusz na papierze kuchennym po czym zanurzaj w ciecie i przekładaj do frytury poleca fryturę ponieważ ciasto jest mniej nasišknięte tłuszczem życzę smacznego ja robię tak często z innymi warzywami a dla podniesienia efektów estetycznych przecinam warzywa ostrym nożem uzyskujšc fajny efekt kolorystyczny na pewno mniej kalorii niż przy stosowaniu masła Brokuly z makaronem. Lekko je podgotowuje a oddzielnie gotuje makaron. Teraz na oleju podsmazam czosnek, do tego wrzucam makaron, lekko mieszam i doprawiam sola i pieprzem. . Wykladam na talerz posypujac startym zoltym serem. Smacznego!
StaryChomikAZ