Dodane 06 lipiec 2010;
składniki: 1 pierś z kurczaka 2 jajka mąka (tyle, aby starczyło do obtoczenia) 100 g bułki tartej 50 g parmezanu sól, pieprz Pierś z kurczaka pokroić w paski, obtoczyć w mące z solą i pieprzem, potem w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej zmieszanej z parmezanem. Wyłożyć na blachę posmarowaną olejem, piec w temp. 200'C ok 10-15 min. Trzeba pamiętać, żeby paluszki przewróci ć na drugą stronę żeby były z obu stron złociste. DOMOWY KECZUP składniki: 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 75 ml białego octu winnego 75 g cukru 2 łyżeczki musztardy dijon pół łyżeczki zmielonego ziela angielskiego pół łyżeczki zmielonych goździków pół łyżeczki soli pół łyżeczki pieprzu Pokrojoną cebulę poddusić, dodać pokrojone w ćwiartki pomidory, starty czosek, ocet winny, cukier, musztardę, ziele, goździki, sól i pieprz. Gotować wszystko ok. 20-30 min, aby pomidory się rozgotowały. Następnie zmiksować, przetrzeć przez sitko i dusić jeszcze ok 15-20 min. Gdy ostygnie przelać do pojemnika.
plamka97