Sk�adniki: - przyprawa "Gyros", - 0,70 dag piersi z kurczaka, - 2 duze cebule, - sa�ata peki�ska, - majonez, - ketchup �agodny, - pikantny, - 6 srednich korniszon�w, - puszka kukurydzy. Jak przyrz�dzi�? 3 �y�eczki przyprawy "Gyros" zala� 1/2 litra gor�cej wody przykry� i odstawi� na 15 min. 1 warstwa: 0,7 piersi z kurczaka (mo�e by� wi�cej) pokroi� na ma�� kostk� i podsma�y� na oleju (2-3 �y�ki) nie rumieni�! Zala� przypraw� i dusi� do wyparowania wody. W�o�y� do miski � poczeka� a� mi�so ostygnie... 2 warstwa: Pola� pikantnym keczupem. 3 warstwa: Na to 2 du�e cebule pokrojone w kostk�. 4 warstwa: Na to 6 korniszon�w pokrojonych w kostk�. 5 warstwa: Rozsmarowa� majonez. 6 warstwa: Pola� keczupem. 7 warstwa: Na to puszka kukurydzy. 8 warstwa: Na to p� kapusty peki�skiej (lub bia�ej) poszatkowanej i posypan� 1 �y�eczk� wegety (wymiesza� osobno). W�o�y� do lod�wki na 1 godzin�. Potraw� mo�na je�� z miski lub z bu�kami... Zwyk�e du�e bu�ki przecinamy w po�owie. Nast�pnie skrapiamy je lekko wod�� i sma�ymy po��wki na rozgrzanej patelni / bez dodatku jakichkolwiek t�uszcz�w i olej�w/przykrete desk� a� stanie si� chrupi�ca i zarumieniona. �ci�gamy je z patelni i do tego nak�adamy potraw� z grosa przykrywaj�c drug� cz�ci� bu�ki. Jak podawa�? Potraw� mo�na je�� sam� prost� z miski luz z dodatkiem bu�ek. Zwyk�e du�e bu�ki przecinamy w po�owie. Nast�pnie skrapiamy je lekko wod�� i sma�ymy po��wki na rozgrzanej patelni / bez dodatku jakichkolwiek t�uszcz�w i olej�w/przykrete desk� a� stanie si� chrupi�ca i zarumieniona. �ci�gamy je z patelni i do tego nak�adamy potraw� z grosa przykrywaj�c drug� cz�ci� bu�ki. Czas przygotowania: Ca�o�� wy�mienicie smakuj� z sosem tzatziki.
wit1604