ORZECHOWIEC.txt

(0 KB) Pobierz
Ciasto:
60 dag m�ki
3/4 szklanki cukru
2 jajka
2 ��tka
20 dag margaryny
3 �y�ki mleka
3 �y�ki miodu
2 �y�eczki sody
1 opakowanie cukru waniliowego
Polewa orzechowa:
1/2 kostki margaryny
4 �y�ki cukru
2 �y�ki miodu
20 dag posiekanych orzech�w w�oskich
Kremy:
1 opakowanie budyniu �mietankowego (I krem)
puszka skondensowanego mleka s�odzonego (II krem)

M�k� wymiesza� z sod�, posieka� z margaryn�, doda� pozosta�e sk�adniki, zagnie�� ciasto. Podzieli� je na 3 cz�ci. Trzy identyczne formy posmarowa� margaryn�, wy�o�y� papierem do pieczenia i wy�o�y� do nich cienko ciasto. Na jedn� cz�� ciasta wyla� gor�c� polew� orzechow� (wszystkie sk�adniki na polew� zagotowa� w garnuszku). Wszystkie placki upiec PO 35 MIN. Ugotowa� budy� (zu�y� ok. 320 ml mleka), ostudzi�. Wstawi� puszk� z mlekiem do garnka z wod� i gotowa� 3 h. Tak otrzymany karmel przestudzi�. Na jeden upieczony i wystudzony placek na�o�y� budy�, przykry� drugim wysmarowanym karmelem, nakry� plackiem z polew� orzechow�.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin