Sałatka z zaupek chińskich.txt

(0 KB) Pobierz
Sk�adniki:
1 �agodna zupka chi�ska 
1 pikantna zupka chi�ska 
1 puszka kukurydzy 
5 jajek 
1 ma�y s�oik og�rk�w konserwowych 
1 ma�y s�oik papryki konserwowej 
�redniej wielko�ci cebula lub por 
majonez


Spos�b wykonania:
Przyprawy z zupek chi�skich rozpu�ci� w 1 szklance gor�cej wody. Zala� pokruszony makaron, przykry� i zostawi� pod przykryciem do ostudzenia. 

Kukurydz� os�czy� z zalewy. Jajka ugotowa� na twardo, ostudzi� i pokroi� w kostk�. Og�rki konserwowe, papryk� konserwow� i cebul� pokroi� w kostk�. 

Do miski prze�o�y� ostudzony makaron, kukurydz�, jajka, og�rki, papryk� i cebul�. Doda� majonez i wymiesza�. Sch�odzi� w lod�wce. 

Sk�adniki wystarcz� na oko�o 7 porcji. 

Smacznego.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin