Godzina i rodzaj posiłku
Potrawa
(g)/(ml)
Składniki
Energia
(kcal)
Tłuszcze
(g)
Węglowodany
Białka
Składniki mineralne
Witaminy
Magnez
(mg)
8.00
Śniadanie
Pieczywo z masłem i pasta twarogowa
(190g)
-pieczywo graham 100g
-masło 10g
-ser biały półtłusty 40g
-rzodkiewka 30g
-szczypiorek 10g
8.30
Kawa biała z cukrem
(250ml)
-kawa napar 200ml
-mleko 0,5% 50ml
-cukier 10g
11.00
II śniadanie
Jogurt naturalny
(150g)
-jogurt naturalny 150g
15.00
Obiad
Zupa selerowa z ryżem, ziemniaki z surówka z białej kapusty
(500g)
-włoszczyzna 30g
-seler 70g
-ryż 20g
-mąka 5g
-śmietana 20g
-ziemniaki 200g
-kapusta biała 50g
-marchew 25g
-olej 20g
16.00
Herbata zielona (250ml)
-herbata napar 250ml
-cukier 5g
18.00
Kolacja
Kanapki z surówka z marchwi
(235g)
-pieczywo chrupkie 100g
-jajko 50g
-marchew 70g
Nina_nevermind