Śledzie zapiekane.pdf
(
54 KB
)
Pobierz
34420200 UNPDF
Śledzie zapiekane
Składniki
4-6 nie solonych filetów śledziowych, sól, mąka, olej. Sos: 20 dag
śmietany 18-proc., 4 łyżki keczupu, 3 łyżki utartego chrzanu;
pęczek koperku
Sposób przyrządzania
Umyte i osączone śledzie (będą lepsze, jeśli wcześniej wymoczy się je w mleku) lekko
osolić, obtoczyć w mące i zrumienić na oleju. Usmażone ryby przełożyć do
wysmarowanego olejem żaroodpornego naczynia. Składniki sosu dobrze wymieszać.
Zalać śledzie sosem, posypać posiekanym koperkiem, przykryć i wstawić na 20 min do
rozgrzanego piekarnika. Podawać z pieczywem i surówką z kapusty pekińskiej. 100 g -
135 kcal.
Plik z chomika:
Madziulkaaa1118
Inne pliki z tego folderu:
@) Dania rybne-index.pdf
(143 KB)
Dorsz zapiekany w sosie szafranowym.pdf
(66 KB)
Dorsz zapiekany z kukurydzą.pdf
(55 KB)
Flądry w słoninie.pdf
(57 KB)
Galaretki z ryb.pdf
(75 KB)
Inne foldery tego chomika:
Desery
Drugie danie
KUCHNIA od kuchni
Kurczak i inne mięsa-Nowość
Przystawki i Sałatki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin