Ryba pieczona ll.pdf
(
39 KB
)
Pobierz
34420154 UNPDF
Ryba pieczona II
Składniki
6 filetów dowolnej ryby, 2,5 dag masła, sól. Sos: 2 łyżki
śmietany, 2 łyżki ostrej musztardy, łyżka drobno posiekanych
korniszonów, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Opłukane i osuszone filety posolić, ułożyć w żaroodpornym naczyniu posmarowanym
masłem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 230°C. Po 15 min wyjąć naczynie,
odlać wytworzony sos. Śmietanę wymieszać z musztardą, solą, pieprzem
i korniszonami. Przykryć filety tym sosem, wstawić na 10-15 min do piekarnika.
Podawać z frytkami i surówką z kiszonej kapusty.
Plik z chomika:
Madziulkaaa1118
Inne pliki z tego folderu:
@) Dania rybne-index.pdf
(143 KB)
Dorsz zapiekany w sosie szafranowym.pdf
(66 KB)
Dorsz zapiekany z kukurydzą.pdf
(55 KB)
Flądry w słoninie.pdf
(57 KB)
Galaretki z ryb.pdf
(75 KB)
Inne foldery tego chomika:
Desery
Drugie danie
KUCHNIA od kuchni
Kurczak i inne mięsa-Nowość
Przystawki i Sałatki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin