Omlet z krewetkami.pdf

(45 KB) Pobierz
41273103 UNPDF
Omlet z krewetkami
Składniki
15 dag mrożonych krewetek, 3 jaja, duża cebula, kilka pieczarek,
2 łyżki kiełków fasoli, łyżeczka sosu sojowego, sproszkowana
ostra papryka, 2 łyżki oleju, sól
Sposób przyrządzania
Krewetki rozmrozić i osączyć. Jaja ubić z dwoma łyżkami zimnej wody, posolić
i wymieszać z krewetkami. Umyte i obrane pieczarki oraz cebulę drobno pokroić. Na
patelni z rozgrzanym olejem podsmażyć cebulę i pieczarki. Następnie ogień zmniejszyć,
dodać kiełki, jaja z krewetkami, wlać sos sojowy, energicznie wymieszać, przyprawić do
smaku solą i papryką. Zwiększyć płomień. Przyrumieniony omlet ostrożnie przewrócić na
drugą stronę i smażyć kilka minut. Podawać z surówką.
 
41273103.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin