Tiramisu(1).rtf

(10581 KB) Pobierz

 

 

 

 

 

 

                                                

 

 

 

                                    Tiramisu

 

 

 

 

Składniki

 

    3 jajka

    80 g cukru

    500 g mascarpone

    200 ml espresso

    4 łki likeru amaretto

    ok. 20 podłnych biszkoptów

    odrobina kakao w proszku

 

Sposób przygotowania:

 

    Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę (najlepiej mikserem)

    Dodaj mascarpone i dalej miksuj

    Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wmieszaj do masy

    Kawę wymieszaj z likierem

    Zanurzaj biszkopty do połowy w kawie i układaj na spodzie foremki (o wymiarach ok. 18 x 25 cm)

    Wyłóż połowę masy serowej i wygładź powierzchnię. Ułóż drugą warstwę namoczonych herbatników i rozłóż pozostały krem

    Wstaw na 2 h do lodówki

    Przed podaniem posyp kakao

Zgłoś jeśli naruszono regulamin