Dorota Wellman na słodko i na słono.pdf

(169 KB) Pobierz
TVP.PL - PYTANIE NA ŚNIADANIE
TVP.PL - PYTANIE NA ŚNIADANIE
http://ww2.tvp.pl/4749,20060216304066.strona
NIEDZIELA, 19 LUTEGO 2006
TVP.PL > SPOŁECZEŃSTWO > PYTANIE NA ŚNIADANIE > GOTOWALI U NAS >
WYSZUKIWARKA
ostatnia aktualizacja: piątek, 17 lutego 2006 godz. 11:23
Dorota Wellman na słodko i na słono
Dorota Wellman i Marcin
Prokop
Przyjaźnią sie prywatnie i
zawodowo. Dzięki temu
program jest bardzo rodzinny i
pełen ciepła.
Gwiazdy, które u nas
gościły
GOTOWALI U NAS
CIEKAWOSTKI
Najważniejsze porady
naszych ekspertów
Gotuje Dorota Wellman
Pamiętaj o naszej
Prezentacji
multimedialnej!!!
SERWISY TVP
KULTURA
WIEDZA
SPOŁECZEŃSTWO
HOBBY
WSZYSTKO O TVP
WIADOMOŚCI
SPORT
Wspaniała kucharka...
WIĘCEJ W DZIALE
Dorota Wellman na słodko i na
słono 16.02.2006
Gotuje Paweł Loroch
14.02.2006
Karol Okrasa - Mistrz w swoim
żywiole... 14.02.2006
Miłosne potrawy Marcina
Mroczka i Agnieszki
Popielewicz... 13.02.2006
Kuchnia...Leszka Cichockiego
13.02.2006
Marysia i przyjaciele...
10.02.2006
Janusz Hołownia i Artur
Jaźwiński 09.02.2006
Jacek Szczepański i Wiesław
Zgieb 08.02.2006
Robert Kudelski 06.02.2006
Joanna Słowińska 06.02.2006
Kuchnia Mariusza Czajki...
01.02.2006
Kaja Paschalska 27.01.2006
Olga Bończyk 25.01.2006
Magdalena NAvarrete
25.01.2006
Daria Paszylk, Stanisław
Chochlewicz 24.01.2006
Agnieszka Kręglicka 23.01.2006
Kasia Tlałka i jej kuchnia...
19.01.2006
Kuchnia Rafała Cieszyńskiego
18.01.2006
Na słodko i na kwaśno...
17.01.2006
Kabaret Rak po śląsku...
16.01.2006
Patricia Kazadi i Lesław
Żurek...orientalnie i po polsku.
16.01.2006
Joanna Jędrejek 12.01.2006
Robert Wiciński i Paweł
Baranowski 12.01.2006
Iwona i Arkadiusz Pavlović
10.01.2006
Magda Rzemek 09.01.2006
Kocie gotowanie 09.01.2006
Lekko i smacznie... 05.01.2006
Kuchnia węgierska...Klary Molnar
05.01.2006
Sałatka z avocado
2 avocado
2 pomidory
cebula słodka, najlepiej
cukrowa
oliwki zielone
Przygotowanie:
Avocado obrać ze skóry,
wyjąć pestkę, pokroić na
kawałki. Pomidory sparzyć
wrzątkiem i też pozbawić
ubranka czyli skórki.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. To wszystko wymieszać,
doprawić cytryną, pieprzem, solą. Dodać odrobinę
majonezu i zielone oliwki. Pałaszować z bagietką.
Gdy Kucharek sześć...
Ziemniaki pieczone w
mundurkach z masłem
czosnkowym
1kg ziemniaków – ładnych,
zdrowych i polskich
sól morska gruboziarnista
masło
czosnek
oliwa
folia aluminiowa
Przygotowanie:
Ziemniaki umyć,
wyszorować szczoteczką, bo często są brudasami.
Posmarować oliwą, bo będą się opalać w piekarniku.
Zawinąć w folię i piec 45 minut w solarium o temperaturze
200 C. Masło utrzeć z wyciśniętym czosnkiem. Po
upieczeniu ziemniaki rozkroić posypać solą morską i włożyć
do środka masło czosnkowe. Podawać z sosem ziołowym.
Udało się...
Sos ziołowy inspirowany Grecją
½ jogurtu greckiego lub 3 serki homogenizowane
czosnek
świeże ogórki
natka i koperek po pęczku
sól, pieprz, zioła
Przygotowanie:
Ogórki zetrzeć na tarce, posypać z solą by puściły sok.
Odstawić. W między czasie jogurt/ serek wymieszać z 5
ząbkami czosnku, pokrojoną zielenina, przyprawami.
Dodać odsączone ogórki i jeść z gorącymi ziemniakami.
1 z 2
2006-02-19 19:15
30574405.012.png 30574405.013.png 30574405.014.png 30574405.015.png 30574405.001.png 30574405.002.png 30574405.003.png 30574405.004.png
TVP.PL - PYTANIE NA ŚNIADANIE
http://ww2.tvp.pl/4749,20060216304066.strona
Całować się z osobą, która jadła to samo.
Jan Kościuszko 03.01.2006
mgr Jolanta Mrotek w kuchni...
03.01.2006
Naleśniki na każdy dzień...
30.12.2005
Śpiewające gotowanie...
30.12.2005
Sylwestrowe co nie co...
29.12.2005
Agnieszka i Darek Kordkowie i
ich kuchnia... 27.12.2005
Andrzej Polan i sylwestrowe
smakołyki... 27.12.2005
Zespół VOX 23.12.2005
Ciasta, ciasteczka... 22.12.2005
Pierogi, uszka, zupy 21.12.2005
Świąteczne potrawy 20.12.2005
Jak przygotować śledzia w wigilię
19.12.2005
Piotr Adamski 15.12.2005
Karol Okrasa w naszej kuchni...
14.12.2005
Mandaryna i Małgosia
Mandrykiewicz... 13.12.2005
Dania najpiękniejszych Polek...
09.12.2005
Polski hydraulik 15.12.2005
Agnieszka Dymecka i Jarek Kret
09.12.2005
Królewskie dania Queens
09.12.2005
Weselna uczta 08.12.2005
Mariusz Pudzianowski
07.12.2005
Rodzina zastępcza 06.12.2005
Na słodko 05.12.2005
Włosko-polskie smaki Władka
Grzywny 01.12.2005
Karolina Wajda i jej kuchnia
30.11.2005
Andrzejkowe przyjęcie.
29.11.2005
Klepaczowe szaleństwa...
28.11.2005
Kluchy, kluseczki, makarony,
spaghetti... 28.11.2005
Agnieszka Kręglicka i Marta
Gessler 24.11.2005
Mus czekoladowy z pomarańczową nutą
Składniki:
3 gorzkie czekolady
4 jajka
½ litra śmietany kremówki
½ szklanki wody
2 łyżki stołowe cukru pudru
otarta skórka z pomarańczy
Bita śmietana
Przygotowanie:
Czekoladę, wodę i cukier włożyć do rondelka. Gotować na
parze, bez przerwy mieszając. Dodać śmietankę i skórkę.
Zdjąć z ognia i dodać żółtka, wymieszać i ponownie
postawić na małym ogniu. Gotować aż masa zgęstnieje.
Masę zdjąć z ognia i ostudzić, ale nie w lodówce. Ubić
białka. !/3 piany dodać do ostudzonej masy i delikatnie
wymieszać, połączyć z resztą białek. Mus włożyć do
miseczek, ozdobić bitą śmietana i kawałkami pomarańczy.
agsi
Program pod redakcją...
Telefony i e-mail
Warunki użytkowania portalu | Ochrona danych osobowych użytkowników portalu tvp.pl | Zgłoś naruszenie regulaminu
2 z 2
2006-02-19 19:15
Program TVP | WSZYSTKIE SERWISY TVP | Kontakt |Wersja RSS
© 2006 Copyright 2006 Telewizja Polska S.A. 00-999 Warszawa ul. J.P. Woronicza 17, wszelkie prawa zastrzeżone
30574405.005.png 30574405.006.png 30574405.007.png 30574405.008.png 30574405.009.png 30574405.010.png 30574405.011.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin