Sur�wka z kapusty peki�skiej i ananasa Ha! Smak chrzanu czyni t� sa�atk� bardzo zmys�ow�... liczba opinii: 0 kategoria: Sur�wki czas: 10 minut trudno��: bardzo �atwe liczba porcji: 4 koszt: niedrogie danie kalorie: troszeczk� Sk�adniki: ma�a g��wka kapusty peki�skiej - oko�o 40 dag 3-4 plastry ananasa z puszki p� gar�ci rodzynek gar�� cienkiego szczypiorku pokrojonego na raczej d�ugie kawa�ki sos: �y�ka chrzanu 2-3 �y�ki majonezu 2 �y�ki jogurtu �wie�o zmielony czarny pieprz s�l Spos�b przygotowania: Danie to najlepiej przyrz�dzi� w Mniamowym, praktycznym i mocno pomara�czowym fartuchu! Mniamowy fartuch opr�cz tego, �e bardzo �liczny i optymistyczny, ma to, czego nie maj� inne ubranka: por�czne kieszonki, regulowan� d�ugo�� i bardzo d�ugie tasiemki, kt�re mo�na wi�za� z przodu. Smaczny haft na najwi�kszej kieszonce sprawia wielk� rado�� podczas gotowania. wi�cej >> Rodzynki zalewam wrz�tkiem i odstawiam na 2 minuty. Nast�pnie wod� odlewam i zostawiam rodzynki na kilka chwil, by dok�adnie obciek�y. Z kapusty odrzucam brzydkie li�cie, nast�pnie kroj� ja na cienkie a d�ugie kawa�ki. Ananasa kroj� na niezbyt ma�e kawa�ki. Sos przyrz�dzam poprzez wymieszanie wszystkich sk�adnik�w. Kapust� mieszam z ananasem, sosem i posypuje szczypiorkiem. Komponuje si� wy�mienicie z pieczonym kurczakiem, stekami i innymi r�no�ciami. W og�le si� dobrze komponuje. dodaj swoj� opini� Nie ma jeszcze �adnych opinii, Twoja mo�e by� pierwsza! - dodaj swoj� opini�! > Czosnek Pieczone ziemniaki Wcinaj sur�wki! Placki ziemniaczane W�a�nie nadesz�a idealna pora na pora! B�yskawica z fasoli szparagowej i jaj Danko szybkie, �e ju� bardziej by� nie mo�e! Co� takiego na kolacj� smakuje bardzo, ale to bardzo. liczba opinii: 4 kategoria: Sa�aty czas: 10 minut trudno��: bardzo �atwe liczba porcji: 4 koszt: niedrogie danie kalorie: troszeczk� Sk�adniki: s�oik fasolki szparagowej 10 jaj ugotowanych na twardo s�oik majonezu gar�� posiekanego szczypiorku lub natki pietruszki Spos�b przygotowania: Danie to najlepiej przyrz�dzi� w Mniamowym, praktycznym i mocno pomara�czowym fartuchu! Mniamowy fartuch opr�cz tego, �e bardzo �liczny i optymistyczny, ma to, czego nie maj� inne ubranka: por�czne kieszonki, regulowan� d�ugo�� i bardzo d�ugie tasiemki, kt�re mo�na wi�za� z przodu. Smaczny haft na najwi�kszej kieszonce sprawia wielk� rado�� podczas gotowania. wi�cej >> Fasolk� ods�czam z zalewy. Jajka kroj� na �wiartki. Wrzucam wszystko do miski i zalewam majonezem - bardzo delikatnie mieszam, by jajka si� zbytnio nie porozwala�y. Teraz sa�atk� wstawiam na kilkana�cie minut do lod�wki - bowiem smakuje najlepiej, kiedy zimna. Przed samym podaniem posypuj� zielenin�. Dodatkowe informacje Sa�atk� mo�na przygotowa� na kilka godzin przed podaniem - b�dzie tak samo dobra - nale�y j� przechowywa� w lod�wce. Smakuje doskonale z chlebem pe�noziarnistym lub z tostami. dodaj swoj� opini� Dla mnie ta sa�atka by�a md�a i zupe�nie bz wyrazu. Dokroi�am do niej cebul�, kiszone og�rki a najch�tniej wyrzuci�abym t� fasolk�. kucharkalitewska [14.04.2003 19:50] Pycha. Za drugim razem lekko zmodyfikowa�am. Zamiast majonezu zastosowa�am jogurt z dodatkiem 1�y�ki majonezu i doda�m przeci�ni�ty przez praske 1 zabek czosnku. Polecam. Smaczno�ci - Tiramisu5 tiramisu5 [19.02.2003 14:46] Ta sa�atka jest fantastyczna! Ja jednak j� troszk� zmieni�am, a mianowicie do 40 dag fasolki szparagowej, ale mro�onej doda�am tylko 4 jajka i moim zdaniem tyle w zupe�no�ci wystarczy. Go�cie byli ni� zachwyceni i stasznie szybko znik�a ze sto�u. Polecam, bo przy niej ani cz�owiek sie nie napracuje, ani nie zm�czy. Natomiast podniebienie b�dzie zachwycone!!! No to du�a bu�ka ;-)))! maggie [30.08.2002 09:57] Mam pytanie. Czy fasola szparagowa musi by� koniecznie ze s�oika czy mo�e by� w�asna - ugotowana. [Grzegorz: my�l�, �e w�asna b�dzie jeszcze lepsza] Kermit [25.06.2002 23:54] Deska ser�w - pomys� na szybkie przyj�cie Czosnek Zagraj w pomidora! Sa�atowe ucztowanie
Stefanulek