sk�adniki 4 � 8 n�ek z kurczaka z podudziem 2 z�bki czosnku Sol, pieprz Odrobin� oleju Zalewa 1 szklanka miodu ( ja mia�am tymiankowy) 1/3 szklanki sosu sojowego ciemnego 1/3 szklanki Worcester sosu 2 cytryny, tylko sok 5 dkg mas�a spos�b przygotowania Porcje kurczaka natrze� sola i roztartym czosnkiem. Zostawi� minimum na dwie godziny. Dobra� tak brytfank�, by porcje le�a�y p�asko. Brytfank� wy�o�y� papierem do pieczenia. U�o�y� porcje, skropi� olejem, opr�szy� pieprzem i piec ok. 50 min w temp. 180 C Mi�d rozpu�ci� w rondelku na ma�ym ogniu, w�o�y� mas�o i wszystkie pozosta�e sk�adniki. Nie gotowa�. Kiedy kurczak ju� jest prawie mi�kki obla� dok�adnie ka�d� porcje zalew�, reszt� wla� do brytfanki. Piec 10 minut. Obr�ci� porcje i po�a� zn�w zalewa z brytfanki. Piec dalsze 10 min. Kurczak powinien by� pokryty szklist� glazura o ciemno bursztynowym kolorze. Smacznego
tatanka.com