Gulasz misiaczka.rtf

(6 KB) Pobierz
Gulasz misiaczka

Gulasz misiaczka

 

Składniki:

25 dag pomidorów

2 średnie cebule (13 dag)

5 dag papryki zielonej i czerwonej

25 dag ziemniaków

13 dag pieczarek

2 dag oleju słonecznikowego

pół szklanki Rosołu królewskiego WINIARY

lub kostka rosołowa z łeczką Jarzynki do mięs WINIARY

natka pietruszki

odka papryka

l, pieprz

 

Pomidory sparz i obierz ze skórki, a następnie podziel na ćwiartki. Do cebuli pokrojonej w krążki i pokrojonej w kostkę papryki dodaj olej. Warzywa duś w piekarniku 2-4 minuty.

 

Pokrojone w grubą kostkę ziemniaki ugotuj w rosole (5-8 minut). Do ugotowanych ziemniaków dodaj uduszoną cebulę i paprykę, pokrojone surowe pieczarki i pomidory, a potem wstaw wszystko ponownie do piekarnika na 2-4 minuty. Dopraw do smaku pieprzem, solą, papryką i pietruszką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin