Gulasz misiaczka
Składniki:
25 dag pomidorów
2 średnie cebule (13 dag)
5 dag papryki zielonej i czerwonej
25 dag ziemniaków
13 dag pieczarek
2 dag oleju słonecznikowego
pół szklanki Rosołu królewskiego WINIARY
lub kostka rosołowa z łyżeczką Jarzynki do mięs WINIARY
natka pietruszki
słodka papryka
sól, pieprz
Pomidory sparz i obierz ze skórki, a następnie podziel na ćwiartki. Do cebuli pokrojonej w krążki i pokrojonej w kostkę papryki dodaj olej. Warzywa duś w piekarniku 2-4 minuty.
Pokrojone w grubą kostkę ziemniaki ugotuj w rosole (5-8 minut). Do ugotowanych ziemniaków dodaj uduszoną cebulę i paprykę, pokrojone surowe pieczarki i pomidory, a potem wstaw wszystko ponownie do piekarnika na 2-4 minuty. Dopraw do smaku pieprzem, solą, papryką i pietruszką.
tatanka.com