Pieczone Łodzie Jajeczne.docx

(619 KB) Pobierz

Pieczone Łodzie Jajeczne

Składniki:

 

4 bagietki

5 jajek

1/3 szklanki śmietanki

4 plasterki boczku, drobno posiekane i usmażone

3 łyżki tartego sera żółtego

2 zielone cebule, cienkie plasterki

sól i pieprz do smaku

 

Wykonanie:

 

1. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C

2. Wytnij głębokie "V" przez szczyt każdej bagietki o głębokości 1,5cm. Części wycięte odłożyć na bok.

3. Umieścić jaja i śmietankę w misce i lekko ubić razem. Dodać pozostałe składniki i lekko doprawić solą i pieprzem.

4. Podzielić i wlać mieszankę do każdej łodzi bagietki i umieścić na blasze do pieczenia.

5. Piec 20 do 25 minut lub do złotego brązu. Doprawić solą i pieprzem.

6. Pozostawić do ostygnięcia przez ok. 5 minut.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin