Kwitnący tulipan.doc

(21 KB) Pobierz
Kwitnący tulipan

Kwitnący tulipan

 

 

9        białek

1 ½ szkl. mąki krupczatki

1 ½ szkl. cukru

cukier waniliowy

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 szkl. oleju

2 łyżki maku

1 łyżka kakao

1 kisiel wiśniowy

Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, na przemian dodawać mąkę, olej i proszek do pieczenia.

Podzielić na 4 części:

do 1 części dodać żółtka i 2 łyżki mąki,

do 2 części dodać kakao,

do 3 części dodać mak,

do 4 części dodać kisiel.

Kłaść na przemian łyżką na środek blachy.

Krem:

Ubić śmietanę kremówkę 0,75 l, dodać 2 galaretki agrestowe (rozrobione      w ½ l wody), zimne wymieszać.

Przekroić ciasto i przełożyć kremem i posypać wiórkami.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin