Gołabki w sosie pomidorowym.doc

(1580 KB) Pobierz

Gołąbki w sosie pomidorowym

Kapusta biała cała.
Gotowana kilka minut aby listki ładnie odchodziły.
Farsz:
Mięso mielone wołowo-wieprzowe
mieszane z ryżem ugotowanym lecz nie do zupełnej miękkości, z przysmażonym boczkiem i cebulką.
Przyprawy :
Kucharek ,maggi, czosnek, pieprz.
W każdy listek kapusty nakładamy farsz i zwijamy.
Posypane kucharkiem, czosnkiem granulowanym i papryka mieloną słodką obsmażamy gołąbki z każdej strony.
Podlewamy wodą. Gotujemy ok 30 minut.
Sos pomidorowy:
Pół szklanki wody+3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, odrobina mąki. Po ugotowaniu gołąbki wyciągamy z garnka i wlewamy przygotowany sos. Gotujemy kilka minut po czym dodajemy łyżeczkę śmietany.

 

Gołabki w sosie pomidorowym

Zgłoś jeśli naruszono regulamin