Cytrynowa pianka Magdy
Wprowadziłam jedną zmianę i zamiast biszkoptów dałam na spód herbatniki.700 ml śmietany 36%2 serki danio - 400g2 czubate łyżki cukru2 galaretki cytrynowe1 czubata łyżka żelatyny2 galaretki rozpuścić w 1/ i 1/2 szkl. gorącej wody ( w osobnych naczyniach).Żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl. gorącej wody.Biszkopty zamoczyć w ponczu (1/2 szkl. wody+1/2 soku z cytryny+łyżeczka cukru pudru). Nasączone ułożyć w foremce (śr. 25 cm.)Śmietany ubić z cukrem, dodać danio, płynną (ale zimną) galaretkę i żelatynę. Wszystko wymieszać i wylać do foremki. Zimną (płynną) galaretką zalać stężoną masę.
Może efekt nie jest taki jak blogującej koleżanki, ale deser smakował wyjatkowo bajecznie ;)
lunatyczka102