1.Tafelspitz
Tafelspitz
Prosta pieluch. Stosuje się je tylko wtedy, gdy musi iść bardzo szybko, lub koszt nie jest uzasadnione. Bezsporne korzyści: kształt może być produkowany bardzo szybko. Wadą jest to równie oczywiste: Kształt jest podatna na wiatr i nie jest dobrze prowadzone, gdyż są wybrzuszenia kątowej. Najlepiej jest korzystać z tych serwetki na śniadanie lub popołudniową kawę.
Jak to się robi: idziesz do kwadratu złożonego serwetka. Tutaj każdy z górnych rogach prawej i lewej połowy zestaw do bazy - ale nie krotnie! Nie dotykaj ani nie zginać! Jedynym sposobem, aby stworzyć miłą krzywej.
Zachowania kształtu można najlepiej jeśli ustawiono około 12-15 sztuk w okręgu.
2.Triple Tafelspitz
Triple Tafelspitz - Coś pięknego, coś bardziej skomplikowanego.
Potrójne gotowana wołowina jest trochę bardziej skomplikowana: po pierwsze, górna warstwa serwetka na lewej połowie w lewym dolnym rogu, koncentrat zginać prawym górnym rogu delikatnie.
Wynikające z "ucho" w odpowiednie miejsce teraz.
Po lewej stronie, jak proste Tafelspitz podjąć. Nie zginaj lub po prostu wędrować!Dopiero wtedy otrzyma piękny okrągły kształt.
3.Bischofsmütze
Bischofsmütze
Jako wprowadzenie do sztuki składania serwetek odpowiednie. Najlepszym sposobem, aby Randbestickung serwetka, które przychodzi poprzez szczególnie od rodzaju krotnie przewagę. Serwetka mogą być przygotowane bardzo dobrze.Serwetki wzorzyste nie wyglądają bardzo dobrze, jako wzorce ukryć siebie.
Wracasz z serwetka połowę. Tym razem jednak, jedną odkrytą i jeden złożony.
Potem serwetce 45 do obracać w lewo tak, że leży poziomo ponownie.
Tak, teraz robi się skomplikowana. Fold na kropkowana linia na dole z tyłu, ale przyjąć wskazówki do przodu ponownie.
Teraz wynik powinien wyglądać jak na zdjęciu tutaj.
Teraz w prawej połowie rozkładane i składane dolnej lewej części po prawej stronie.
W górnej części, jak pokazano po prawej stronie, przystawki zamknięte. Jeżeli wynik wygląda jak zdjęcie po lewej, jest nadal na dobrej drodze. Następnie skręcić w serwetkę.
W prawej części na kropkowana linia w lewo w kieszeni. W tej formie, mogę przechowywać serwetce bardzo dobrze. Wreszcie podnieść więcej od dołu i kształt lekko owalny.
4.Proste przedmiotów
Proste przedmiotów
Często widzi, w restauracjach i domach prywatnych.Zalety: szybki do produkcji, a wygląda stosunkowo dobrze. Wada: bardzo wrażliwe na napięcie, ponieważ nie jest bardzo stabilny, nie przygotować.
Pierwsza połowa serwetka umieścić coś w środku w paski zieharmonikaähnliche.
Włącz serwetka i złożyć wzdłuż krótszych boków razem.
Teraz "chodzić", wyprodukowany przez składanie górnej krawędzi trójkąta w dół. Poniżej powinien przetrwać około 2 cm szerokie.
Teraz wystających krawędzi tylnej wegfalten. To daje stabilność serwetka.
5.Podwójny wentylator
Podwójny wentylator
Tak, teraz się poważnie! Podwójny wentylator wymaga pewnej wiedzy i staranności. Im bardziej precyzyjne następujące czynności są wykonywane, tym lepszy wynik.
Otwórz serwetka całkowicie. Następnie górną i dolną kwartale do owczarni środku. Tutaj można zrekompensować nieregularne dobrze wyprasowane serwetki.
Potem znowu na pół tak, że krawędzie serwetki są od wewnątrz i nie są już widoczne.
Teraz cała serwetka fałd w dokładnie tym samym miejscu. W najlepszej 8 linii - wtedy można robić przerwy jako wartość odniesienia.
Teraz masz serwetce na prostą linią zygzakowatą poniżej, powyżej podwójnej. Teraz przytrzymaj serwetka mocno w ręku.
Teraz wyciągnąć każdy fan, trójkątny kawałek na dole. To samo powtarza się z tyłu. Naciskając mocno po każdej operacji. W tej formie, mogę zapewnić miejsce serwetka, najlepiej mocowane w polu. Formularz jest następnie tym lepiej. Wreszcie, wychować jeszcze.
koni86