I ciasto: 8 jaj 28 dag cukru kryształu 16 dag mąki pszennej 4 dag kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia
II ciasto: 20 dag kokosu 5 białek 1 szklanka cukru zwykłego 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa: 5 żółtek cukier waniliowy 3 łyżki mąki zwykłej 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez cukru) 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1 kostka Kasia 3 dag kawy cappuccino o smaku waniliowym w proszku
I ciasto:1. Przygotować biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp. 160-180 stopni C. ok. 30-40 min. 2. Po upieczeniu przekroić na 2 części.
II ciasto:1. Białka ubić z cukrem.2. Dodać kokos z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać.3. Piec na złoty kolor w temp. 160-180 stopni C przez 30 min.
Masa:1. Mleko, cukier, budyń, mąkę, cukier waniliowy i żółtka zmieszać i ugotować budyń.2. Kasia utrzeć na puch, dodać wystudzony budyń oraz kawę, ciągle ucierając.
Przełożenie placka:1. I ciasto - masa - II ciasto - masa - I ciasto - polewa.
misiaczek69