Paluszki krabowe w cieście.rtf

(5 KB) Pobierz
Paluszki krabowe w cieœcie

Paluszki krabowe w cieście

 

Składniki na 4 porcje:

25 dag paluszków krabowych

2 jaja

20 dag mąki pszennej

4 łki mąki ziemniaczanej

3/4 szklanki mleka

półczka szczypiorku

bek czosnku

l

olej

 

Szczypiorek opłucz i posiekaj. Czosnek obierz, a potem dokładnie rozetrzyj z solą. Mą pszenną przesiej, dodaj jajka, szczypiorek i czosnek, wlej mleko i zmiksuj na jednolite ciasto o konsystencji gęstej śmietany.

 

Paluszki krabowe pokrój na połówki, obtocz w mące ziemniaczanej, a potem zanurzaj w cieście. Kładź na rozgrzany olej, usmaż na złoty kolor.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin