Polędwica wieprzowa łososiowa.pdf
(
121 KB
)
Pobierz
348204937 UNPDF
Na 1 kilogram polędwicy bez koci przygotowujemy miezankę peklującą
• 40g oli prażonej
• 4 g aletry
• 1 g pieprzu
• 1 g ziela angielkiego
• 0,3 g majeranku
• pół licia laurowego
• pół ząbka czonku
• inne przyprawy według upodobania
Polędwice peklujemy tak jak w poprzednim przepisie.
Z upeklowanej i ouzonej polędwicy zdejmujemy cały tłuzcz i odbarwione mięo Polędwice
owijamy płatami łoniny o gruboci około 5mm Tak przygotowana polędwice wkładamy w gruba
kizkę i oznurowujemy Powietrze jakie mogło zotad przy polędwicy uuwamy nakłuwając kizkę
Tak przygotowana polędwice wędzimy zimnym dymem jałowcowym lub jałowcowo dębowym, aż do
uzykania powierzchni wędzonki o kolorze janożółtym
Autor: T. Cymer
Plik z chomika:
rafal_dabrowski5
Inne pliki z tego folderu:
Polędwice - wiosenne wariacje Wojtka Minora.pdf
(1097 KB)
Polędwiczka Kazika.pdf
(474 KB)
Polędwica łososiowa Ligawy.pdf
(736 KB)
Polędwica wołowa wędzona.pdf
(310 KB)
Polędwica wieprzowa wędzona.pdf
(127 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ananasy z cukini
Aroniowy
Banany z czekoladą
Brzoza
CIASTA BEZ PIECZENIA
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin