Szynka wędzona wiejska.pdf
(
140 KB
)
Pobierz
348161130 UNPDF
1. Szynka wieprzowa – 5,0 kg
2 Sól – 0,220 kg
3. Saletra – 0,015 kg
4. Pieprz – 0,01 kg
5 Lid laurowy – 4-5 szt
6. Czosnek – 4-5 ąbków
7 Po łyżce prypraw – tymianek, majeranek, iele angielkie, jałowiec, cąber, baylia, mięta
Zioła dokładnie utłuc w modieru, conek roetred olą 3 litry wody, ól, aletrę, conek ora
pryprawy gotowad 10-15 minut, wytudid Za pomocą trykawki wprowadid olankę (ok 0,250 l)
do głębych wartw ynki, właca w okolice koci (25-30 nakłud)
Synkę ułożyd w nacyniu (najlepiej kamiennym), alad olanką, prykryd talerykiem, obciążyd i
otawid na 3 tygodnie Prewracad ją co 3 dni
Wyjąd, onurowad, uyd 2-3 dni w prewiewnym, chłodnym miejcu
Wędid 14-18 dni zimnym dymem.
Produkt redniotrwały
Autorzy: Tadeusz Barowicz i Wojciech Tatarczuch
Nadełał Maxell
Plik z chomika:
rafal_dabrowski5
Inne pliki z tego folderu:
Szynka przednia bez kości sznurowana wędzona (z części łopatki).pdf
(270 KB)
Szynka tylna gotowana sznurowana w pęcherzu.pdf
(279 KB)
Szynka tylna gotowana sznurowana.pdf
(312 KB)
Szynka lub łopatka rolowana, surowa.pdf
(135 KB)
Szynka litewska.pdf
(183 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ananasy z cukini
Aroniowy
Banany z czekoladą
Brzoza
CIASTA BEZ PIECZENIA
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin