ciasteczka orzechowe.txt

(0 KB) Pobierz
115 g masla lub margaryny
50 g (1/4 szklanki) drobnego cukru + 125 g (1/2 szklanki) do posypania(opcjonalnie)
115 g (1 szklanka) maki
2 lyzeczki esencji waniliowej
115 g (1 szklanka) posiekanych orzech�w wloskich

Piekarnik nastawiamy na temp 150 st C. Natluszczamy 2 blachy.

Malo ubijamy mikserem do bialosci, 

dodajemy 50 g cukru i dalej ubijamy. 

Mieszamy z maka, esencja waniliowa i orzechami. 

Ukladamy na blachach pelna lyzeczke masy zostawiajac 2,5-5 cm odstepy miedzy ciasteczkami

 i lekko je splaszczamy. Pieczemy przez ok 25 minut. Wyciagamy na kratke umieszczona nad blacha

 i posypujemy pozostalym cukrem(jesli uwazamy, ze ciasteczka sa za malo slodkie)
Zgłoś jeśli naruszono regulamin