Sernik Magda Siostry Anastazji.txt

(1 KB) Pobierz
BISZKOPT CIEMNY

    6 jaj
    1 szklanka cukru kryształu
    1 łyżeczka proszku
    do pieczenia
    3/4 szklanki mški pszennej
    2-3 łyżeczki kakao

Białka ubić na sztywno, dodać cukieri żółtka. 
Dodać mškę zmieszanš z proszkiem, na końcu kakao i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. 
Piec w temp. 160-180°C ok. 30-40 min.


SERNIK

    60 dag zmielonego sera
    białego
    30 dag cukru pudru
    1 łyżka mški ziemniaczanej
    6 jaj
    15 dag margaryny
    1 łyżka proszku do pieczenia

Margarynę ucierać z cukrem, dodajšc po jednym żółtku, ser z mškš wymieszanš z proszkiem do pieczenia.
 Ubić białka na sztywnš pianę. Przełożyć do masy i delikatnie wymieszać. Upiec.


KOKOSOWY

    7 białek
    15 dag cukru kryształu
    1 łyżeczka proszku
    do pieczenia
    20 dag wiórek kokosowych
    1 łyżka bułki tartej

Białka ubić z dodatkiem cukru. Dodać wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i bułkę tartš.
 Delikatnie wymieszać. Piec krótko w dobrze nagrzanym piekarniku.

 

MASA ORZECHOWA

 

    1 szklanka mleka
    1/2 szklanki cukru pudru
    20 dag orzechów mielonych
    1 1/2 kostki masła

Mleko zagotować, dodać orzechy, dokładnie wymieszać. Przestudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem, 
dodać przestudzone orzechy.


PRZEŁOŻENIE CIASTA
 

Biszkopt ciemny - częć masy orzechowej - sernik - częć masy orzechowej - kokosowy -
 wierzch cienko posmarować masš orzechowš i oprószyć (przez sitko) kakao.

 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin