Kaczka_duszona_z_grzybami.pdf
(
27 KB
)
Pobierz
Kaczka duszona z grzybami
kaczka
sól
majeranek
czosnek
2 dag tłuszczu
cebula
30 dag pieczarek lub innych grzybów
zielenina
Sposób wykonania :
Oczyszczoną kaczkę najlepiej w całości natrzeć solą, czosnkiem, a następnie pokroić na
porcje.
Obrumienić je na tłuszczu, dodać pokrajaną cebulę i grzyby, podsmażyć, podlać
odrobiną wody i dusić pod przykryciem.
Gdy mięso miękkie, można zalać potrawę szklanką śmietany wymieszanej z łyżeczką
mąki lub tylko posypać sporą ilością zieleniny.
Podawać z kaszą lub ziemniakami i sałatą z czerwonej kapusty.
Plik z chomika:
emka1
Inne pliki z tego folderu:
Arabeska.doc
(40 KB)
Kuchnia bułgarska.rar
(301 KB)
Kuchnia Włoska(1).zip
(27103 KB)
Kuchnia Meksykanska - Cornelia Zingerling.rar
(20154 KB)
Kuchnia Meksykanska - Cornelia Zingerling(1).rar
(20154 KB)
Inne foldery tego chomika:
Animacje na komórkę
Auto Świat
chemia
Dla dzieci małych i dużych dzieci
EncyklopedieAtlasySłowniki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin