Krokiety z mięsem z rosołu.doc

(25 KB) Pobierz





 

Zacznę od tego że rosół gotuję z dwóch udek z kurczaka i kawałka wołowego (szponder, antrykot)
Dodatkowo:
* marchew z rosołu
* Spora cebula.
* 1 kg pieczarek
* 15 dk utartego sera (niekoniecznie)
* pół pęczka natki pietruszki
* 3 jajka
* bułka tarta
* olej do smażenia
* sól, pieprz i inne przyprawy do smaku
i ciasto naleśnikowe doprawione do smaku ziołami i solą (potrzeba będzie conajmniej 15 sztuk)

Mięsko oddzielic od kości i zmielić w maszynce wraz z dwiema marchewkami z rosołu . dodać dobrze odparowane pieczarki ( mozna je róznież przepuścić przez maszynkę lub drobno posiekać), zeszkloną cebulkę drobniutko pokrojoną, posiekaną natkę. doprawić solą i pieprzem.
Usmażyć naleśniki...
Każdy naleśnik posypać odrobinką sera, a na to wykładać duuużą łyżkę, farszu (można dodać do środka odrobinę ketchupu). zwinąć, panierować w jajku i bułce i smażyć. podawać z ketchupem lub innym sosem.
Ja nielubię marnować jedzenia a za gotawoanym mięsem nie przepadam, stąd te krokiety icon_biggrin.gif

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin