Złoty kwiat.rtf

(6 KB) Pobierz
Z³oty kwiat

oty kwiat

 

Składniki na 4 porcje:

4 jaja

10 dag chudej wieprzowiny

8-10 średniej wielkości pieczarek

czek dymki

łka sosu sojowego

3 łki Bulionu warzywnego WINIARY

5 łek oleju

pół łki wódki

łeczka oleju sezamowego

cukier, sól

 

Jajka wbij do miseczki, bardzo dokładnie roztrzep z solą i odstaw na kilka minut. Lekko zmrożone mięso pokrój w cienkie paski, a umyte, osuszone pieczarki i cebulę potnij na małe kawałki.

 

Na patelni rozgrzej połowę oleju, wlej jajka, a gdy zaczną się ścinać - kilka razy wymieszaj i przełóż na talerz. Teraz rozgrzej na patelni resztę oleju, wrzuć pieczarki i podsmaż je na silnym ogniu, stale mieszając przez 2-3 minuty, po czym dodaj mięso i cebulę. Całość nadal mieszając podsmaż jeszcze przez 2 minuty, a następnie wlej sos sojowy, bulion, dodaj cukier i - ciągle trzymając na ogniu - dodaj wódkę i olej sezamowy. Jeszcze raz wszystko wymieszaj, dodaj jajecznicę i podgrzej.

 

Podawaj prosto z patelni, najlepiej z ryżem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin