Faszerowane roladki drobiowe.doc

(20 KB) Pobierz
Faszerowane roladki drobiowe

Faszerowane roladki drobiowe

 

sól 1 szczypta

jajka 1 szt

przyprawa do kurczaka 2-3 szczpty według uznania

galeo GRILL przyprawa ognista 2-3 szczpty według uznania

mięso mielone drobiowe 50 dag

filet z kurczaka 2 szt

pieprz czarny 1 szczypta

 

 

Filety z kurczaka (podwójne) myjemy, dobrze osuszamy.

Dzielimy filety by wyszły nam cztery pojedyncze piersi.

Obsypujemy przyprawą do kurczaka, dobrze solimy, pieprzymy, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na min 3 godziny.

Mięso mielone przyprawiamy dobrze ognistą przyprawą do Grilla firmy Galeo, wbijamy jajko, dobrze wyrabiamy.

Wyjmujemy filety, każdy rozbijamy trochę jak na kotlety. Dzielimy mielone na 4 porcje, do każdego fileta wkładamy mięso, zawijamy i spinamy długą wykałaczką (ja używam patyczków do szaszłyków).

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do ok 180 stopni około 30-40 minut.

Tak przygotowane roladki mogą być jako danie główne lub wędlina do pieczywa.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin