Gołąbki inaczej.doc

(20 KB) Pobierz
Gołąbki inaczej

Gołąbki inaczej

 

 

Są to pyszne gołąbki z ulepszoną recepturą i innym wyglądem niż te które znamy. Bardzo łatwo i szybko się je robi. Tanie, pożywne i idealne na obiad ten codzienny jak i ten wykwintny dla gości. Polecam serdecznie i życzę smacznego.

 

pieprz czarny 1/2 łyżeczka

cebula 2 średnie

susz przyprawowy 1 łyżka

liść laurowy mały 5 listków

ziele angielskie 1 łyżeczka

sól 1/2 łyżeczki

kasza manna 1/2 szklanki

kapusta 1/2 szt

Suchy ryż 3/4 szklanki

Wieprzowe mięso mielone 1 kg

 

 

Drobno poszatkowana kapustę, mielone mięso, ryż, kaszę i podsmażoną cebulkę dokładnie wymieszać w misce. Dodać sól i pieprz. Następnie formułować ręką kotleciki i na rozgrzanej patelni lekko podsmażyć z obydwu stron. Później przekładając liśćmi z kapusty układać w garnku. Na to dodać listek laurowy, ziele angielskie i susz przyprawowy. Zalać dwiema szklankami wody i dusić na małym ogniu około godziny. Pod koniec gotowania polać koncentratem pomidorowym.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin