Sałatka z młodych warzyw.pdf

(49 KB) Pobierz
94518144 UNPDF
Sałatka z młodych warzyw
Składniki
Po 20 dag marchwi i ziemniaków, nieduży seler, szklanka
wyłuskanego zielonego groszku, pół kalafiora średniej wielkości,
2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 jabłka (kwaśne), 4 łyżki posiekanej
natki pietruszki, półtorej szklanki jogurtu, łyżka musztardy, cukier,
sól
Sposób przyrządzania
Ziemniaki, marchew i seler obrać, opłukać, ugotować i dowolnie
pokroić. W osobnych naczyniach ugotować groszek i podzielony na różyczki kalafior
(wszystkie warzywa wkładać do osolonego wrzątku). Warzywa powinny być miękkie, ale
jędrne. Obrane surowe cebule i jabłka pokroić w drobną kostkę, połączyć z jogurtem i
doprawić do smaku musztardą, cukrem, solą i pieprzem. Wszystkie składniki połączyć,
polać sosem, wymieszać i posypać natką. Sałatkę podawać do jaj na twardo i wędlin.
100 g - 60 kcal.
 
94518144.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin