Oto sposób na prosty mazaniec frenchowy 1)Dezynfekujemy,odsuwamy skórki, matowimy pazurka,odtłuszczamy i przyklejamy tipsa 2)Gubimy granice i matowimy cały paznokiec 3)Odpylamy, nakładamy primer na naturalny paznokieć czekamy aż odparuje, nakładamy bonder -> lampka 4)Nakładamy biały żel na końcówke w ciapkowaty wzorek,pomogłam sobie sondą do zrobienia szlaczków ->lampka 5)Nakładamy brokat rozrobiony w żelu od wolnego brzegu mniej wiecej do połowy pazurka 'rozmazując' go ->lampka 6)Nakładamy rozrobiony z żelem cień do powiek(slicznie sie mieni ), pokrywamy cały pazurek ->lampka 7)Budujemy pazurek gestym żelem tworzymy krzywą C ->lampka 8)Przemywamy pazurek cleanerem i nadajemy kształt 9)Odpylamy, przemywamy i nakładamy nabłyszczacz ->lampka , 'oliwkujemy' skórki
* Formowanie białej końcówki FrenchWielu stylistkom zrobienie doskonałego French-u przysparza nie lada kłopotu. Pokażę 2 sposoby w jak prosty sposób wykonać taką końcówkę.
Do wykonania białej końcówki używamy pędzelka o rozmiarze #4. Jest on dużo mniejszy od #6 przez co łatwiej jest nam nim operować.
Sposób 1
- Przygotowanie naturalnej płytki paznokcia.
- Nałożenie białego żelu French na wolnym brzegu paznokcia
- Wymodelowanie linii uśmiechu za pomocą cienkiego pędzelka
- Utwardzenie 1.5 min. W razie “prześwitów” należy pokryć utwardzony żel kolejną warstwą
- Uzupełnienie pozostałej części paznokcia.
- Pokrycie całego paznokcia 2-3 warstwami żelu przezroczystego
Sposób 2
- Nałożenie warstwy żelu przezroczystego.
- Utwardzenie 1 min
- Nałożenie kolejnej warstwy żelu do zetknięcia się z linia uśmiechu
- Wymodelowanie linii uśmiechu cienkim pędzelkiem
- Nałożenie białego żelu French na pozostałą część płytki
- Nałożenie kolejnych warstw żelu przezroczystego
- Utwardzenie 3 min
tecza15