Barszcz czerwony.pdf
(
40 KB
)
Pobierz
4243944 UNPDF
Barszcz czerwony
Składniki Przepis
2 kg buraków podobnej
wielkości
2 litry wywaru, może być z
kostki (ja daję 2 kostki wołowe
Knora albo warzywne oczywiście)
sól, pieprz (dość sporo)
sok z połowy nie za dużej
cytryny albo odrobina kwasku
cytrynowego
kilka łyżek oleju
Umyte buraczki w
całości wsadzić do
piekarnika . Piec do
miękkości, czyli aż
skórka zrobi się troszkę
skorupiasta.
Wyciągnąć, ostudzić,
obrać, potarkować. Władować toto do wywaru,
zamiąchać, posolić, popieprzyć, wcisnąć sok z
cytryny i voila - barszczyk jak marzenie. Tylko
rozlewać do filiżanek i się raczyć.
Aha, żeby ładnie wyglądał i jednak miał kilka oczek
tańczących na powierzchni, wlać odrobinę oleju, w
końcu nie robiliśmy go na trupie, tylko na chudym
rosołku z kostki :-))
Plik z chomika:
miszczkurde
Inne pliki z tego folderu:
Pomysy na dania z cebul i czosnkiem.pdf
(9114 KB)
101 przepisów z jajek-biblioteczka poradnika domowego.pdf
(21825 KB)
80 przepisów na specjalne okazje.pdf
(5908 KB)
Akademia Kurta Schllera Kuchnia Włoska.pdf
(3768 KB)
Barszcz chrzanowy.pdf
(43 KB)
Inne foldery tego chomika:
Chwila dla Ciebie
JPEG PL
Kasia
Książki kucharskie, Przepisy ENG
Lubię gotować
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin