Medaliony w warzywach.rtf

(6 KB) Pobierz
Medaliony w warzywach

Medaliony w warzywach

 

Składniki na 4 porcje:

40 dag cielęciny bez kości (np. górka)

2 cebule

2 ząbki czosnku

zielona papryka

2 pomidory

3-4 łki Bulionu warzywnego WINIARY (z kostki)

4 łki oleju

łka koncentratu pomidorowego

sproszkowana ostra papryka

l

pieprz

 

Paprykę umyj i - usunąwszy ziarenka - pokrój w krążki, a sparzone i obrane ze skórki pomidory - w cząstki. Obrany czosnek wyciśnij przez praskę. Obraną i posiekaną cebulę zeszklij na łce oleju, dołóż czosnek, koncentrat, paprykę i pomidory, a następnie wlej bulion i całość oprósz solą, pieprzem i papryką i duś pod przykryciem przez 10 minut.

 

Mięso umyj,  pokrój w cienkie plastry, posól i posyp papryką. Na patelni rozgrzej resztę oleju i usmaż na nim kotlety po 3-4 minut z każdej strony. Następnie umieść je w rondlu z warzywami i podduś jeszcze przez 10 minut.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin