Żurek grzybowy.rtf

(5 KB) Pobierz
¯urek grzybowy

Żurek grzybowy

 

Składniki na 4 porcje:

2 szklanki wywaru z 50 g grzybów

opakowanie Zupy Dodaj - Żurek WINIARY

bek czosnku

l

pieprz

liść laurowy

 

Wywar grzybowy połącz z żurkiem (jeśli trzeba, garnek uzupełnij wodą). Dodaj obrany czosnek i liść laurowy. Chwilę gotuj, potem dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z ziemniakami.

 

Żur możesz zrobićwnież sama. Do 2-3 łek żytniej mąki dolej pół litra wody. Wymieszaj, po czym dodaj 2-3 obrane ząbki czosnku i skórkę razowego chleba. Naczynie przykryj gazą i odstaw na 5-7 dni w ciepłe miejsce.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin