KOTLECIKI PACHNĄCE LASEM.doc

(24 KB) Pobierz
KOTLECIKI PACHNĄCE LASEM

KOTLECIKI PACHNĄCE LASEM

50 dag leśnych grzybów (mogą być mieszane, mrożone, a nawet same nóżki)

2 cebule

2 jaja

kilka łyżek bułki tartej

sól

pieprz

majeranek

tymianek

tłuszcz

Grzyby dokładnie umyć i pokroić. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę i wraz z grzybami dusić na małym ogniu 20 minut. Ciągle mieszając, dodać zioła i przyprawy. Masę grzybową wystudzić i dokładnie zmiksować. Przyprawić do smaku. Następnie dodać roztrzepane jajka i dokładnie wymieszać. Z przygotowanej masy uformować małe kotleciki, obtoczyć w tartej bułce. Usmażyć, wkładając na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin