Mamowe udka sk�adniki - udka kurczaka ( mog� by� tez inne cz�sci ) - przyprawa" Zlocisty kurczak" kamisa - papryka s�odka( w proszku) - oliwa z oliwek ( mo�e by� zwykly olej) - vegeta - bazylia - ewentualnie mozna dodac do smaku jasny sos sojowy spos�b przygotowania - cz�ci kurczaka smarujemy dok�adnie olejem, nast�pnie obsypujemy dok�adnie przyprawami i dodajemy odrobin� sosou sojowego - tak przygotowana mieszank� wk�adamy na noc do lod�wki lub do bardzo ch�odnego i zaciemnionego miejsca ( jesli zalezy nam na czasie wystarcz� 2 godziny - sprawdzone - aczkolwiek to nie smakuje tak samo ) - nastepnego dnia rano wk�adamy do rozgrzanego piekarnika na 220stopni lub 180 jak kto� ma termoobieg. - Po mniej wi�cej p�godzinie przek�admy i polewamy powsta�ym t�uszczem. - to samo po nast�pnej p�lgodzinie - kurczak jest gotowy po 1 - 1,5 godzinie. Smacznego :-) dodatkowe informacje Ja czasem dla urozmaicenia piek� go z ziemniaczkami a do marynaty dodaj� soku z cytryny i troche miodu , tez dobre cho� to juz moje a nie " mamowe " :-)
tatanka.com